FERMIN RAUDA 56 (2020)

Jag fick diagnos PARKINSON det året jag fyllde 50 även om jag hade problem och symtom länge men det tog tid innan läkarna kunde bekräfta det.

I början medicinerades jag som alla andra som har PARKINSON och eftersom det tog flera månader för att hitta rätt dosering kände jag inte då att bieffekter av medicinen började strula hos mig.

Efter många års bekymmer med sömnen som biverkning av medicinen beslöt vården att ge mig en behandling som heter DBS (Depp Brain Stimulation). En operation som brukar ta mellan 6 och 8 timmar där man sätter 2 st trådar i hjärnan som ska ge signaler till hjärnan och då slutade jag skaka men mina andra bekymmer fortsatte.  

Hur som helst, alla förknippar Parkinson med skakningar även om det finns flera andra bekymmer som orsakas av sjukdomen. Då vet man också att en person med Parkinson inte är en lämplig person för måla eller rita men hos mig och några månader efter operationen, närmare bestämt efter semester 2019 testade jag göra något som skulle ändra mitt liv. Min dotter, som är duktig på att måla, nämnde att ögon var jättesvårt att måla och sedan dess har massor av ögon ritas eller målas av mig. 

Övning ger färdighet. Så sant. Jag började måla andra motiv: ansikten, djur, landskap och annat. Jag blev nöjd med några av mina målningar men det var inte förre en spansk artist som har målat i nästan 50 år och som har en Youtube kanal om målning svarade ett mejl som jag skickat med länkar till min Youtube kanal där jag visar min utveckling i mitt målande. Hans svar var konkret och koncis: ”DET SYNS ATT DU HAR DET I DIG! ÄVEN OM MAN SER ATT DU HAR BÖRJAT NYLIGEN MEN DU  HAR DET SOM KRÄVS OCH KOMMER ATT BLI BÄTTRE”.

Dessa ord ändrade mitt liv. Numera målar jag hela tiden och om inte då tänker jag på målning.

Här kommer jag presentera mina målningar som naturligtvis går att köpa men erbjuder också tjänsten att måla PORTRÄTT.

SÅ OM DU ÄR INTRESSERAD ATT KÖPA EN AV MINA TAVLOR OCH/ELLER VILL ANLITA MIG FÖR ATT GÖRA EN PORTRÄTT SÅ HÖR AV DIG. 

Translate »